Friday, November 8, 2013

Windows Server AppFabric is not correctly configured. You Should uninstall Windows server AppFabric and reinstall it using the SharePoint Products Preparation tool.



Windows Server AppFabric is not correctly configured. You Should uninstall Windows server AppFabric and reinstall it using the SharePoint Products Preparation tool.
                
                    

     Cause: The install software prerequisite passes\implement specific parameters to the AppFabric installation. which are not done if we run the AppFabric set up manually. So Let Tool install APP fabric to set up properly.

          Resolution: Let SharePoint Products Preparation tool  install APP fabric to set up properly.



  1.                     Click on Install Software Prerequisites.                                               


               After  Running the Prerequisite By Preparation tool, it was successful.

    Note: The Internet Access should need to have to server to Run by Product preparation tool.

There were many ways to resolve the issue.Please check the solutions from below.

https://mohamedelkassas.wordpress.com/2014/06/14/windows-server-appfabric-is-not-correctly-configured-as-sharepoint-2013-prerequisites/#comment-2744 

http://www.spjeff.com/2012/07/19/fixed-sharepoint-2013-setup-error-appfabric-is-not-correctly-configured/ 

Please Comment if you need any Help!!!!

Unable to install "WindowsServerAppFabricSetup_x64" and "setup stopped working

 Unable to install "WindowsServerAppFabricSetup_x64" and "setup stopped working"


When ,I am trying to Install SharePoint 2013 for one of Our Project, I can Install All the Prerequisites Except” WindowsServerAppFabricSetup_x64 in Windows server 2008 R2.When I try to Install many ways it thrown the Errorsetup stopped workingand below Events in Logs,Evntwr.After Digging this A lot, I found resolution for this. so thought to Share With SharePoint Bees.

    Event in Event viewer:
·         Log Name:      Application
·         Source:        Windows Error Reporting
·         Event ID:      1001
·         Task Category: None
·         Level:         Information
·         Keywords:      Classic
·         User:          N/A
·         Description:
·         Fault bucket , type 0
·         Event Name: CLR20r3
·         Response: Not available
·         Cab Id: 0
·         Problem signature:
·         P1: setup.exe
·         P2: 1.0.0.0
·         P3: 4ed52225
·         P4: mscorlib
·         P5: 2.0.0.0
·         P6: 4d4f0b67
·         P7: 3664
·         P8: 10
·         P9: System.ArgumentNullException
·         P10:
    Log in Path:
·         C:\Users\anil.avula-a\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_setup.exe_5dce9e2312d9248021fabf2c5992e1e633fd422_079851b8
·         version=1
·         EventType=CLR20r3
·         EventTime=130283531663814131
·         ReportType=2
·         Consent=1
·         ReportIdentifier=c691d773-4821-11e3-97e7-005056010ccb
·         Response.type=4
·         Sig[0].Name=Problem Signature 01
·         Sig[0].Value=setup.exe
·         Sig[1].Name=Problem Signature 02
·         Sig[1].Value=1.0.0.0
·         Sig[2].Name=Problem Signature 03
·         Sig[2].Value=4ed52225
·         Sig[3].Name=Problem Signature 04
·         Sig[3].Value=mscorlib
·         Sig[4].Name=Problem Signature 05
·         Sig[4].Value=2.0.0.0
·         Sig[5].Name=Problem Signature 06
·         Sig[5].Value=4d4f0b67
·         Sig[6].Name=Problem Signature 07
·         Sig[6].Value=34f3
·         Sig[7].Name=Problem Signature 08
·         Sig[7].Value=e
·         Sig[8].Name=Problem Signature 09
·         Sig[8].Value=System.ArgumentNullException

    Work Around: Please follow the below steps to Remediate the issue.

·         So the workaround that made AppFabric setup succeed on my machine was to define the TEMP user environment variable.Follow the below Screens to Made it possible.

 Right click My Computer->Properties
                                                                      

                                           
Click on  Advanced System Settings->Environment Variables.
                                      


In the Environment variables->Click on New Under USER variables
                                                               

      Give the Variable name as TEMP and the Variable value as the pointing to some valid directory on your file system(Give the Whole path of TEMP Directory)
             

 Clock OK.

Then Run the App Fabric again, this time it should work.

Note: I noticed that the Path should be Not too Long and it should be new Path. 

If you have any issues. Please make a comment!!!!                                            


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

X