Friday, August 29, 2014

SharePoint 2013 SP1 installation failed



SharePoint 2013 SP1 installation failed

Issue: SharePoint 2013 SP1 installation failed with event id: 1000, “Faulting application name: MsiExec.exe”

Event: Log Name: Application
Source: Application Error
Event ID: 1000
Task Category: (100)
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: *****
Description:
Faulting application name: MsiExec.exe, version: 5.0.9600.16384, time stamp: 0x5215f49e
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 6.3.9600.16408, time stamp: 0x523d557d
Exception code: 0xe06d7363
Fault offset: 0x000000000000ab78
Faulting process id: 0x1718
Faulting application start time: 0x01cf58bdd3e6f830
Faulting application path: C:\Windows\System32\MsiExec.exe
Faulting module path: C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll
Report Id: 7b39da05-c4b1-11e3-80c1-1803732dc367

Solution: Ensure to check the below Registry entries and delete any entries under those if  present

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\PendingFileRenameOperations 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\FileRenameOperations

 

I hope the above information will help you to resolve the issue, in case of any queries/questions regarding the above mentioned information then please let me know. I would be more than happy to help you as well as resolves your issues, Thank you.

SharePoint 2013 – Error while creating a new site collection “User cannot be found”.



SharePoint 2013 – Error while creating a new site collection “User cannot be found”.

Issue: Error while creating a new site collection “User cannot be found”

Description: I was able to create a new site collection on another farm using the same account. Also I was able to create a new site collection on a new test web application on the problem server with this user account

Solution: Turns out the issue was due to enabling Trusted Identity Provider (STS) for Forms login for external users  on site. For some reason, after enabling STS,  SharePoint was failing to identify Windows NT id.

Once I Turn off the STS,I can able to create the Site collections.

 Click on Top of WebAPP->Click on Authentication Providers->Click Default->Uncheck Trusted identity provider


 

I hope the above information will help you to resolve the issue, in case of any queries/questions regarding the above mentioned information then please let me know. I would be more than happy to help you as well as resolves your issues, Thank you.

Activate the Report Server and Power View Integration Features in SharePoint



Activate the Report Server and Power View Integration Features in SharePoint

Solutions: please follow the below to activate the features. 

To Activate the Report Server and Power View Integration Site Collection Features:
1.    Open your browser to the site where you want the Reporting Services features active.
2.    Click Site Actions.
3.    Click Site Settings.
4.    Click Site Collection Features in the Site Collection Administration Group.
5.    Find Report Server Integration Feature or Power View Integration Feature in the list.
6.    Click Activate.

To deactivate the features, you can use the same procedure, but click Deactivate rather than Activate. 

To Activate or Deactivate Reporting Services Central Administration Site Collection Feature:

1.    Open your browser to SharePoint Central Administration.
2.    Click Site Actions.
3.    Click Site Settings.
4.    Click Site Collection Features in the Site Collection Administration Group.
5.    Find Report Server Central Administration Feature in the list.
6.    Click Activate.

To deactivate the feature, you can use the same procedure, but click Deactivate rather than Activate.

 

I hope the above information will help you to resolve the issue, in case of any queries/questions regarding the above mentioned information then please let me know. I would be more than happy to help you as well as resolves your issues, Thank you.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

X